DIY: Moustache cake
04-04-2013 14:27
Nog steeds gek op moustaches? Dan vind je deze DIY vast heel leuk! Met deze DIY kan je makkelijk en snel een super lekkere moustache cake maken! Klinkt goed, toch?
Wat je nodig hebt:
- 200 gram roomboter
- 100 gram bloem
- 100 gram zelf. bakmeel
- snufje zout
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- Ronde springvorm
En voor de topping:
- 300 gram pure chocolade in kleine stukjes
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 1 theelepel vanille extract
- Spuitzak
Hoe je het moet doen:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de springvorm in.
2. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de bloem en maak er een mengsel van.
3. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker in een aparte kom 8-10 minuten.
4. Doe daarna een voor een de eieren erbij.
5. Spatel het zelfrijzend bakmeel en bloemmengsel met wat zout door de eimassa.
6. Doe de cake in de springvorm en dan kan hij de oven in! Plaats het blik 1 richel lager dan het midden van de oven en laat je cake 10-20 minuten in de oven.
7. Laat de cake afkoelen.
8. Snij de cake in een soort Yin-Yang vorm zoals de foto onderaan
9. Dan is het tijd voor de topping! Breek de chocola in stukjes en smelt het au-bain-marie.
10. Breng de slagroom aan de kook en voeg het toe aan de gesmolten chocola. Meng het voorzichtig door elkaar en laat het een tijdje afkoelen.
11. Leg de cake in moustache-vorm op een bord zodat je kan beginnen met het spuiten.
12. Doe de chocoladetopping in de spuitzak en je kan gaan spuiten! Maak kleinehoopjes zodat het op echte haren lijkt (dit hoeft niet perfect te gaan; je kan het eventueel ook nog mooier maken met bijv. een vork).
En klaar is je moustache cake!
