DIY: Roze meringues

02-04-2013 18:31

 

Ingrediënten voor twintig stuks:

♥ 2 eiwitten

♥ 100 gr suiker

♥ 1 druppel citroensap

♥ Snufje zout

♥ Kleurstof

 

Materialen:

♥ Mixer

♥ Spuiter met spuitzakje

 

Bereidingwijze: 

belangrijkste van de meringues is dat je een schone en vetvrije beslagkom gebruikt. Ik maak de beslagkom altijd eerst even schoon met een keukenpapiertje met wat citroensap.

Voor deze schuimpjes heb je alleen het eiwit nodig. De eigelen kan je bewaren voor iets anders.

Klop de eiwitten met een drupje citroensap en een snufje zout luchtig met een mixer.

Na ongeveer 5 minuten mixen, zie je dat er zachte pieken ontstaan. Nu mag je, beetje bij beetje, de suiker toevoegen.

 

Je kan het eiweit kleuren met een drippeltje kleurstof. Dit is te koop bij taarten winkels. Een druppel is voldoende. Doe het mengsel in een spuit zak en spuit kleine rondjes op de bakplaat. Bak ze ongeveer voor drei kwartieop honderd graden. Nu ze alleen nog laten afkoelen en ze lekker op eten! Eetsmakelijk!